Van akinek konténeres, van akinek medencés gázolajkútra van szüksége. A Derby-Túr segít a döntésben!

Folyamatosan járjuk az országot, partnerekkel, vásárlókkal találkozunk már lassan 10 éve. Ezeken a találkozókon általában különböző dolgokról beszélgetünk hiszen minden embernek más az igénye, de mindig van 1-2 olyan kérdés, ami tipikusan felmerül.

Az egyik, amit gyakran hallunk:

 

De Józsikám, minek vegyek konténerest, mikor a medencés majd fél millával olcsóbb?

 

De tényleg, mi haszna egy konténernek? Van, ahol egyáltalán nem éri meg, valamint találkoztunk már olyan partnerrel is akinél létszükséglet volt, ha gázolajkútban gondolkodik.

 

Gyakori tévhitek a konténerkúttal és a medencés gázolajkutakkal kapcsolatban

1. A konténerkút elviselhetetlenül drágább medencés társánál
Ezt embere válogatja. Általánosságba elmondhatjuk, hogy a konténeres verzió szűk fél millió forinttal drágább medencés társánál, viszont rengeteg előnnyel rendelkezik.

2. A konténer általában egy használt, felújított darab
Téves. Azt ugyan nem tudjuk a többi cégnél hogy megy, de a Derby-Túr Bt már 3 éve lecserélte a használt felújított “dobozokat” külön gázolajtartályok tárolására kialakított új darabokra, és csak az ügyfél kérésére vagyunk hajlandóak eltérni ettől. Persze ezt a tévhitet teljes mértékben meg tudjuk érteni, mai napig találkozunk olyan újként eladott konténerkutakkal, melyeknek tárolóiba “nem rendeltetésszerű” lyukakon át több helyen besüt a nap, vagy az emelőfülei leszakadnak, mikor a targonca probálja megemelni.

3. A medencés tartályok nem időjárásállóak
Ellentétben a tévhitekkel, a medencés kutak is teljes mértékben időjárásállóak, kinti tárolásra alkalmasak, bár a magyarországi szabályozás a fedél nélküli használatukat nem engedélyezi(bővebben lent).

 

És most jöjjön egy kis összehasonlítás!

1. Engedélyeztetés
A szükséges alépítményi munkálatokban és a papírmunkában a két verzió egyáltalán nem különbözik, viszont a konténeres gázolajkutaknál a védőtávolságok kedvezőbben alakíthatók, valamint ahogy már említve volt, a magyarországi szabályozás kimondja hogy a tartály kármentőterét védeni kell az esővíztől. Ez lehet tető, burkolás, de a legegyszerűbb megoldás a konténer, amely 100%-os kármentőtérrel is rendelkezik, így a medencés tartály minden funkcióját teljesíti, valamint pluszt is ad.

2. Súly
Egy 9000 liter körüli konténerkút 2,3 tonnát nyom üresen, egy ugyanekkora 100%-os medencés tartály pedig 1,5 tonna.

3. Védettség
Egy tartály (amennyiben hozzáférnek) sok “támadási ponttal” rendelkezik. Egy nem kívánt behatoló például elvághatja valamelyik tömlőt, és kifolyathatja belőle a gázolajat, de akár a mérőóra helyén is kiszivattyúzhat belőle értékes üzemanyagot.
Ezzel szemben egy konténerkút teljes védettséget élvez a hasonló támadásokkal szemben, valamint biztosítékként egy nyitásérzékelős vagy lézersorompós riasztót be lehet szereltetni, ez akár távfelügyeletre is köthető, ennek havidíja az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei riasztós cég honlapja szerint havonta bruttó 5500 Forint.

4. Különleges megoldások
Szeretné ha beosztottjai csak a kiadó egységhez tudnának hozzáférni azonosítás és tankolás céljából? Konténerkút!
Szeretne egy plusz fűtőolaj-tároló tartályt is gázolajkútja mellé? Konténerkút!
Szeretné egy helyen tudni gázolajkútját és AdBlue kiadó egységét? Konténerkút!
Amennyiben viszont elég a megszokott egyszerű forma, ez a pont döntetlennel zárul.

Összegzés:
Az eddigiekből kiderül, hogy a konténerkút funkcionalitását és védettségét tekintve számos előnnyel rendelkezik, míg medencés társa ár/érték arányával hódíthatja meg a vásárlókat. Reméljük, jelen írásunkkal tudunk segíteni a döntésben. Amennyiben Önnek további kérdései támadnak, felteheti őket a Kapcsolat menüpontban található számok valamelyikén, személyesen irodánkban, vagy akár Facebook-oldalunkon is!