A benzin már emelkedik. A gázolaj követi?

2020 / 05 / 06

A kőolaj árának emelkedése miatt (is) szerdán 6 forinttal nő a benzin literenkénti ára, ez pedig a gázolaj áremelkedését jelezheti előre.

Növekvő olajárak

Ahogy legutóbbi cikkünkben írtuk, az OPEC+ országai (a legnagyobb kőolaj-kitermelők kartellje) május 1-től 10%-al, napi 9,7 millió hordóval csökkentették kitermelésüket. Ez, valamint az olajtárolók vártnál lassabb telítődése meglátszik az olajárakon is: Már ötödik napja szárnyalnak az olajárak, amelyre már 9 hónapja nem volt példa. Ez meg is látszik a két legnépszerűbb olajfajta, a WTI és a Brent egy héttel ezelőtti és tegnapi árán is:

x WTI Brent
Ár 2020.04.29-én 15,06 dollár 24,23 dollár
Ár 2020.05.05-én 26,49 dollár 30,97 dollár

Elemzők szerint innen is csak felfelé vezet az út, nagyobb csökkenésre már nem számít a piac.

A benzin már itthon is emelkedik

A kőolaj árának emelkedését a hazai kutakon is érezhetjük, hiszen a mai naptól 6 forinttal emelkedik a benzin ára, míg a gázolajé (egyenlőre) változatlan marad.

De mi lesz a gázolajjal?

Minden előrejelzés szerint a benzin árának csökkenését 1-2 héten belül a gázolajé is követni fogja. Ahogy korábban írtuk, mi azzal számolunk, hogy 1-2 hónapon belül már a 370 forintos literenkénti ár körül fog mozogni a mezőgazdaság és a fuvarozás “hajtóanyaga”.

Hogyan tankolhat lényegesen olcsóbban akár több hónap múlva is?

Ha szeretné elkerülni, hogy júniusban már akár 370 forintot is kelljen fizetnie egy liter gázolajért, tárazzon be előre! Ehhez szüksége lesz egy saját gázolajtartályra:

  • Ingyenes

    helyszíni felmérés

    Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

Bezárás
Pályázatok