Gázolajkútra szűrő. Miért is?

2018 / 03 / 22

Porlasztó, magasnyomású szivattyú, adagoló. Csak pár azok közül, amik egy esetleges szennyezett gázolaj motorba kerülésénél tönkre mehetnek. Tudja Ön, mekkora károk keletkezhetnek rossz minőségű gázolaj tankolásánál?

Volt partnerünk, aki azután keresett meg minket gázolajkút-vásárlási szándékkal, miután a 60 milliós kombájnba egyszer beleszaladt a helyi maszek kúton valami botrányos minőségű üzemanyag, ennek következtében az adagolórendszer tönkrement, az alkatrész és a javítás pedig több millió forintra rúgott.

Hogyan kerülhette volna el?

– Nem tankolnak ellenőrizetlen gázolajat
A fent nevezett ügyfelünk ezt tudta is, éppen ezért járt a szomszéd városban lévő nagyobb forgalmú kútra tankolni. A baj akkor volt, amikor sietni kellett az aratás miatt, ezért nem volt idő átmenni a szomszéd városba.

– Saját kútból tankol
A saját kút rengeteg előnye közül kettő: Ön dönti el, ki hozza a gázolajat, és Ön ellenőrzi a rajta lévő szűrőt is.

Mikor kell cserélni a gázolajkút szűrőjét?

Az általánosan elfogadott álláspont szerint évente. Ettől eltérhet az, ha rossz minőségű, koszos gázolaj kerül a tartályba, ekkor a szűrő hamarabb eltömődhet.

Honnan tudom, hogy a szűrő már nem hatásos?

Változó. Legelterjedtebb szűrőnk hasonló elven működik, mint a pelenka, tehát magába szívja a szennyeződést amíg bírja, aztán egyszer csak eltömődik, és nincs tovább, ekkor kell cserélni. Ez természetesen nem egyik pillanatról a másikra történik, így Önnek van ideje felkészülni a cserére.

Mennyibe kerül a szűrő cseréje?

A kútjainkon legelterjedtebb szűrőbetét nettó 10 ezer forintba kerül. Ezt ide kattintva meg is tekintheti.
A szűrő eltömődésekor elég a betétet cserélni.

“Régi gázolajkutam van, nincs rajta szűrő, most viszont szeretnék”

Kérjen tőlünk árajánlatot!

“Új kutat vennék, lesz rajta gázolajszűrő?”

Igen, hiszen már minden telepített gázolajkutunkat és konténerkutunkat alapfelszereltségként gázolajszűrővel adjuk át, így Önnek ezen már nem kell aggódnia.

  • Ingyenes

    helyszíni felmérés

    Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

Bezárás
Pályázatok