Tegnap bejelentették, nem jön az orosz olaj, ez pedig egy egyébként is hiánygazdaságban működő piacon csak tovább ront a helyzeten. Mi lesz ezután?

Gyors egymás utánban jönnek a hírek a gázolaj piacáról:

  • Július 30-án percek alatt kizártak több tízezer járművet a 480 forintos áron gázolajat tankolhatók köréből
  • Ezután több mérvadó hírportál is arról számolt be, elfogyott az üzemanyag több magyarországi töltőállomáson is
  • A bomba augusztus 9-én, tegnap robbant, amikor bejelentették, nem jön az orosz olaj a Barátság vezetéken keresztül
  • Ma pedig már látszólag meg is oldották a helyzetet, hiszen a MOL bejelentette, ő fizet az orosz partner helyett a vezeték használatáért

A héten is változó hírek jöttek a finomítók háza tájáról

Mi történik most?

Bár a ma délelőtti bejelentés rövid távon mindenképpen pozitív, azért a közeljövőben valószínűtlen, hogy normalizálódna a helyzet, sőt, további fennakadásokra lehet számítani:

Már régóta arról szóltak a hírek, az OMV ausztriai finomítójának újraindítása elhúzódik a baleset miatt, így várhatóan több hétig nem termel még teljes kapacitáson, a MOL százhalombattai finomítójának tervezett karbantartását pedig nem lehet tovább halasztani, amely mindenképpen beszűkíti a magyarországi piac lehetőségeit. Normális esetben az importból orvosolható lenne a fenti finomítók kiesése és a megnövekedett kereslet miatt keletkezett hiány, csakhogy akinek van gázolaja, nem Magyarországra adja el jóval piaci ár alatt.

A kínálat tehát egyre csak szűkül, így a keresletet kell jelentősen megvágni a felszínen maradáshoz. A Derby-Túr tippje, amelyre forrásaink már korábban is utaltak, hogy legközelebb a nagy gépeket, így a kombájnokat, traktorokat fogják kizárni a kedvezményezettek köréből, pedig éppen ezek azok a gépek, amelyekkel jellemzően nem a hétvégi IKEA-látogatás miatt állnak a kútfejhez, hanem “csupán” azért, hogy megtermeljék a létezésünkhöz feltétlenül szükséges ételek alapanyagait.

Vajon lesz miért beállni a benzinkútra jövő héten is?

Hogyan kell felkészülni a jövőre?

A Derby-Túr-nál az áláspontunk már régóta ugyanaz:

Egy olyan piacon, ahol percek alatt állhat a feje tetejére minden, csak egy út van a biztos túléléshez: függetlenedni a kúthálózatokról, és saját tartályban letárolni az idei évre feltétlenül szükséges üzemanyag-mennyiséget.

Tehát ha van már tartálya, érdemes mellé rakni még egyet, ha még nincs, érdemes azonnal beszerezni, hiszen a jelenlegi hírek értelmében abszolút valós veszély, hogy elfogy az üzemanyag, akkor pedig a gépek, autók is megállnak.

Természetesen mindenkinek magának kell mérlegelnie, mi kerül többe, a tartályra költött 1-4 millió forint, vagy ha a gázolaj elfogyása miatt akár több hétig nem tudjuk beindítani a gépeket.

Konténerkút

Csak a saját gázolajkút biztosíthatja a zavartalan ellátást

Mibe tároljunk gázolajat?

A piactól való függetlenedésre több módszer van, például az IBC tartály gázolajra, vagy a telepíthető gázolajkút. Ezek közül most kiemelnénk a Kingspan FuelMaster 9.000 duplafalú gázolajtartályt Optimális felszereltséggel, hiszen ez nemcsak Magyarország legnépszerúbb 9.000 literes műanyag gázolajtartálya prémium kivitelben a legjobb felszereltséggel, de ráadásul most AZONNAL, RAKTÁRRÓL, AKCIÓBAN szállítjuk!

Bizony, azoknak, akik most döntöttek egy tartály vásárlása mellett nagyon jó hírünk van, hiszen most 2.640.000,-Ft + ÁFA helyett 2.390.000,-Ft + ÁFA áron vásárolhatja meg tartályát a piacon elérhető legvastagabb fallal és legjobb felszereltséggel (például digitális mérőóra, digitális szsintjelző, LED-lámpa vagy 3 év kiszállógarancia), ráadásul most azonnal, raktárról szállítunk!

A Kingspan FuelMaster 9000 Optimális felszereltségű tartály megtekintéséhez KATTINTSON IDE! 

Vagy hívjon a 06 56 354 222 telefonszámon!

Műanyag gázolajkút

Magyarország legnépszerűbb 9.000 literes prémium műanyag gázolajkútja most AKCIÓBAN

 

 

Figyelem, cikkünk 2022 augusztus 10-én, a MOL bejelentése után íródott, ezért az ekkori állapotot tükrözi!