Kimérő és tankolóautomata Kisokos

2018 / 03 / 22

A piacon szinte korlátlan lehetőségeink vannak, ha új vagy már meglévő gázolajtartályunkhoz szeretnénk kimérőszerkezetet. Cikkünkben körbejárjuk a lehetőségeket, és segítünk a döntésben.

Mi az a tankoló automata?

Egy olyan eszköz, ami gázolajkútra csatlakoztatva segít a tankolások pontos nyomonkövetésében. Az általunk forgalmazott automatákkal lehetősége nyílik a gázolaj literenkénti árából jövedéki adót is visszaigényelni.

Kinek jó a tankoló automata?

Mezőgazdaság: Ez nagyban függ a gépparktól, a gazdaság méretétől és főleg az alkalmazottak számától. Vásárlóink körülbelül 3-4 alkalmazott felett gondolkodnak tankolóautomatában.

Fuvarozás: A jövedéki adó visszaigénylése miatt mindenképpen tankolóautomatát javaslunk.

Milyen lehetőségeim vannak?

Az alábbiakban sorraveszünk pár felszereltségi szintet, de fontos tudni, portfóliónk nem csak az alábbi kútoszlopokból és tankoló automatákból áll. Személyre szabott árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt választhassuk ki az Önnek legmegfelelőbbet!

1.GE50: az alap kimérőszerkezet:

Ez általában tartalmaz egy szivattyút, mérórát, tömlőt és pisztolyt. Alább a mi GE50 nevű alapfelszereltségünk látható, ennek felszereltsége többek között:

 • 56 liter/perc teljesítményű szivattyú
 • automata pisztoly
 • 6, 8 vagy 10 méter tömlő
 • digitális átfolyásmérő
 • főkapcsoló
 • 25 mikronos vízszűrő

Gázolajkutaink alapfelszereltségét már megjelenésük óta fejlesztettük, alakítottuk, hogy mindent tartalmazzon, amire vásárlóinknak szüksége lehet. Az automata pisztoly leállítja a gázolaj adagolását tele tank esetén, így nem igényel folyamatos figyelmet. A szintblokkolós szivattyú nem megfelelő mennyiségű gázolaj esetén nem indul el, így kímélve magát az esetleges meghibásodástól.

Alapfelszereltségünk ezen cikk szempontjából legfontosabb tartozéka a képen is látható digitális mérőóra, ami körülbelül 2 éve képezi a legalsó felszereltségi szint részét. Akkoriban jöttünk rá, hogy ez pontosabb, mint mechanikus társa, valamint kevésbé hajlamos a meghibásodásra. A szerkezet működése hasonló mechanikus megfelelőjéhez: 2 számláló van, ebből az egyik nullázható. Működési mechanizmusát tekintve a személyautók órájához hasonlítható: van egy nullázható napi számláló, és egy “kilométer-óra”, amely az összes mennyiséget nézi

Nyilvántartás módja: kockásfüzet
Az alap kimérővel rendelkező tartályok esetében a legegyszerűbb rendszerezési mód, ha az alkalmazottak egy a gázolajkút mellett elhelyezett füzetben vezetik, milyen gépbe, mennyit és mikor tankoltak. Érdemes felíratni velük a nem visszaállítható összesítő számláló állását a tankolás megkezdésekor és befejezésekor, így elkerülve az esetleges elszámolásokat, vagy trükközést.

Havi díj: ingyenes
Mivel nem kapcsolódik internetre, nincs is havidíja.

2.CUBE 70 MC, a következő lépés

Egy lépcsőfokot ugrunk, a következőkben a piac veteránjáról, a PIUSI CUBE 70 MC -ről lesz szó: Ez a tankolóautomata már évek óta stabilan tartja a helyét az élvonalban, köszönhetően felhasználóbarát kezelőfelületének és megbízhatóságának.

Működése: A gépkezelők mágneskulcs vagy PIN-kód segítségével azonosítják magukat, beírják a tankolt gép nevét vagy rendszámát, bepötyögik a gép km-vagy üzemóráját, majd tankolnak. A tankolóautomata eltárolja az adatokat, amiket a memória megtelítődése után manuálisan kell letölteni az eszközről, majd rátölteni a kijelölt számítógépre.

Nyilvántartás módja: számítógépes program
A CUBE-hoz járó SelfService program számítógépre telepítése után jegyzi az adatokat, ezeket Ön bármikor megtekintheti, szűrheti adott gépjárműre, kereshet benne, valamint lehetőség van importálni Excel-be, ebben a formában a hatóságok is elfogadják akár jövedéki adó visszaigénylésére is.

Havi díj: ingyenes
Mivel a CUBE adatletöltése manuálisan történik, nem igényel semmilyen internetkapcsolatot, így az üzemeltetés teljesen ingyen

3. GWT 01, az internetes CUBE:

A magyar gyártású GWT kútoszlopok és tankolóautomaták régi verziói havidíjasak, de kiszűrik az előző pontban tárgyalt CUBE legzavaróbb velejáróját: a manuális adatlevételt. A GWT automatái GPRS-kapcsolatot használva automatikusan feltöltik a tankolási adatokat egy felhőadatbázisba, amit Ön nem csak bármilyen internetkapcsolatra képes számítógépen, de okostelefonon, táblagépen is megtekinthet bárhol, bármikor, ráadásul valós időben.

Működése: A GWT kútoszlop az előbb tárgyalt CUBE-bal ellentétben mágneskulcs helyett kizárólag PIN-kóddal működik, ettől eltekintve működési mechanizmusuk hasonló. A PIN-kód beírása és az adatok megadása után tankolhatunk. A folyamat végén jön a legnagyobb különbség: a GWT nem saját memóriájába menti a tankolási adatokat, hanem az árban lévő SIM-kártya segítségével automatikusan feltölti az adatokat a gyártó által üzemeltetett szuperbiztos szerverre, melyet Ön a felhasználónév és jelszó megadása után bármilyen, böngészőt és internetet használni képes eszközről megtekinthet, akár valós időben is, így akár külföldi szabadsága alatt is naprakész lehet a tankolásokkal kapcsolatban.

Nyilvántartás módja: webszerver
Az automata a tankolás után azonnal elküldi az adatot az internetes felületre, amit Ön valós időben nyomon tud követni akár mobiltelefonról is. A tankolóautomata készletet is kezel, tehát ha beállítjuk, mennyi gázolaj érkezett, automatikusan visszavonja az elhasznált mennyiséget. Ha ezt nem találjuk elég pontosnak, csatlakoztatható hozzá szintjelző, amely 0,1% ( 1 milliméter) pontossággal dolgozik, valamint 15 °C-ra kompenzálja a gázolajat, így elkerülve a hőmérséklet ingadozásából adódó pontatlanságokat. A szintjelző az adatokat szintén továbbítja a webszerverre.

Havi díj: 4.000 Forint + ÁFA
Ez a díj tartalmazza a szerver bérlésének költségét, és az eszközben található SIM-kártya előfizetői díját is.

GWT NEW, a legújabb:

Az idén piacra dobott GWT széria NEW, azaz új típusa felhasználóbarát kezelőfelületével az elődmodellt idézi, azonban funkcióit tekintve messze túlszárnyalja azt. A program a sofőr és a gép külön azonosítása, a tankolások teljeskörű nyomonkövetése és a készletnyilvántartó rendszer mellett akár a műszaki vizsga-és olajcsere periódusokat is képes megjegyezni, ezek esedékességekor pedig rendszerüzenetben figyelmeztet. Az elődmodellel ellentétben nem csak PIN-kóddal azonosíthatjuk magunkat, akár már RFID-kártyákkal is elvégezhetjük ezt.

A felhasználók számára egy kivétellel semmi változás nincs az elődmodellhez képest: Megadják a szükséges adatokat(rendszám, km/üzemóra, stb.), tankolnak, visszarakják a pisztolyt a helyére, majd a kútoszlop automatikusan visszaáll alaphelyzetbe. Ez az automata akár kétkulcsos rendszerként is működhet, tehát külön kártyával azonosíthatja a gépet és a sofőrt is.

Nyilvántartás módja: új webszerver
Az új tankolóautomatához megújult kezelőfelület társul, amelyen többek között az előzőekben tárgyalt olajcsereperiódus és műszaki vizsga értesítőket is beállíthatjuk. Az újulással nem járt szükségtelen kavarodás, az új kezelőfelület használata éppoly egyszerű, mint a régi volt.

Két nagy változás azonban történt, amelyet minden felhasználó nagyra értékelhet: Egyik, hogy míg az elődmodellben a különböző módosításokat ( például új felhasználó hozzáadása) csak az automatánál, annak beépített billentyűzetén lehet megoldani, a GWT NEW-nál ezt akár interneten, távolról is elvégezhetjük. Szintén nagy változás, hogy a GWT NEW több cég virtuális tartályszintjét lehet kezelni, tehát ha mindannyian ugyanarról a konténerkútról tankolnak, az automata webszerverén a megfelelő beállításokkal megjelenik a különböző cégek tartályszintje, azaz hogy a saját részükre vásárolt gázolaj mennyiségétől függően mennyit használhatnak el a közös tartályból.

Havi díj: 4.000 Ft + ÁFA
A modellfrissítés havi díját tekintve nem járt drágulással.

Hitelesíthető kútoszlopok:

Több millió liter gázolaj fogy éves szinten? Érdemes lehet elgondolkodnia egy hitelesíthető kútoszlopban, egy hozzá társítható tankolóautomatával! Mivel egy ilyen berendezés ára és beüzemelési költsége nagyságrendekkel meghaladja az eddig tárgyaltakat, ezt bővebben nem vesézzük ki. Amennyiben további információra van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és küldünk egy személyre szabott árajánlatot!

 

Értem, értem, de akkor melyiket válasszam?

 

Remélhetőleg az alábbi táblázat további segítséggel fog szolgálni:

(amennyiben a tárgyalt kérdésben a 3 közül bármelyik tankolóautomata megfelelő, “TA” jelzést írunk)

Kritérium Javaslatunk
0-3 alkalmazott, 1-5 gép  GE50
3-100 alkalmazott, 5-50 gép TA
100+ alkalmazott, 50 + gép Hitelesíthető kútoszlop
Több cég egyidejű kezelése GWT NEW
Jövedéki adó visszaigénylése TA
Számítógépen rendszerezhető tankolások TA
Valós időben látható tankolások GWT NEW
Külön kulcs a gépnek és a sofőrnek (kétkulcsos rendszer) GWT NEW
Több telephely tankolásainak egyidejű nyomonkövetése TA
Távoli módosítás GWT NEW

Természetesen tudjuk, hogy ahány tartály, annyi igény, ez a cikk sem akar mindenkinek bombabiztos választ adni a “mit válasszak?” kérdésre, csupán egy általános tájékoztatóként szolgál.

Több, mint boldogok lennénk, ha segíthetnénk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb gázolajkutat és tankolóautomatát!

Kérjen tőlünk árajánlatot!

 • Ingyenes

  helyszíni felmérés

  Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

Bezárás
Pályázatok