Medence vagy konténer? Gázolajkút Kisokos

2018 / 03 / 22

Van akinek konténeres, van akinek medencés gázolajkútra van szüksége. A Derby-Túr segít a döntésben!

Folyamatosan járjuk az országot, partnerekkel, vásárlókkal találkozunk már 25 éve, konkrétan gázolajkúttal kapcsolatban pedig majd’ 20 éve. Ezeken a találkozókon általában különböző dolgokról beszélgetünk hiszen minden embernek más az igénye, de mindig van 1-2 olyan kérdés, ami tipikusan felmerül.

Az egyik, amit gyakran hallunk:

 

De Józsikám, minek vegyek konténerest, mikor a medencés lényegesen olcsóbb?

 

De tényleg, mi haszna egy konténernek? Van, ahol egyáltalán nem éri meg, valamint találkoztunk már olyan partnerrel is akinél létszükséglet volt, ha gázolajkútban gondolkodik.

Gyakori tévhitek a konténerkúttal és a medencés gázolajkutakkal kapcsolatban

1. A konténerkút elviselhetetlenül drágább medencés társánál
Ezt embere válogatja. Általánosságba elmondhatjuk, hogy a konténeres verzió szűk egy millió forinttal drágább medencés társánál, viszont rengeteg előnnyel rendelkezik.

2. A konténer általában egy használt, felújított darab
Téves. Azt ugyan nem tudjuk a többi cégnél hogy megy, de a Derby-Túr Kft már majd’ 10 éve lecserélte a használt felújított “dobozokat” külön gázolajtartályok tárolására kialakított új darabokra, és csak az ügyfél kérésére vagyunk hajlandóak eltérni ettől. Persze ezt a tévhitet teljes mértékben meg tudjuk érteni, mai napig találkozunk olyan újként eladott konténerkutakkal, melyeknek tárolóiba “nem rendeltetésszerű” lyukakon át több helyen besüt a nap, vagy az emelőfülei leszakadnak, mikor a targonca próbálja megemelni.

3. A medencés tartályok nem időjárásállóak
Ellentétben a tévhitekkel, a medencés kutak is teljes mértékben időjárásállóak, kinti tárolásra alkalmasak, bár a magyarországi szabályozás a fedél nélküli használatukat nem engedélyezi (bővebben lent).

És most jöjjön egy kis összehasonlítás!

1. Engedélyeztetés
A szükséges alépítményi munkálatokban és a papírmunkában a két verzió egyáltalán nem különbözik, viszont a konténeres gázolajkutaknál a védőtávolságok kedvezőbben alakíthatók, valamint ahogy már említve volt, a magyarországi szabályozás kimondja hogy a tartály kármentőterét védeni kell az esővíztől. Ez lehet tető, burkolás, de a legegyszerűbb megoldás a konténer, amely 100%-os kármentőtérrel is rendelkezik, így a medencés tartály minden funkcióját teljesíti, valamint pluszt is ad.

2. Súly
Egy 9000 liter körüli konténerkút 2,3 tonnát nyom üresen, egy ugyanekkora 100%-os medencés tartály pedig 1,5 tonna.

3. Védettség
Egy tartály (amennyiben hozzáférnek) sok “támadási ponttal” rendelkezik. Egy nem kívánt behatoló például elvághatja valamelyik tömlőt, és kifolyathatja belőle a gázolajat, de akár a mérőóra helyén is kiszivattyúzhat belőle értékes üzemanyagot.
Ezzel szemben egy konténerkút teljes védettséget élvez a hasonló támadásokkal szemben, valamint biztosítékként egy nyitásérzékelős vagy lézersorompós riasztót be lehet szereltetni, ez akár távfelügyeletre is köthető, ennek havidíja az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei riasztós cég honlapja szerint havonta bruttó 7000 Forint.

4. Különleges megoldások
Szeretné ha beosztottjai csak a kiadó egységhez tudnának hozzáférni azonosítás és tankolás céljából? Konténerkút!
Szeretne egy plusz fűtőolaj-tároló tartályt is gázolajkútja mellé? Konténerkút!
Szeretné egy helyen tudni gázolajkútját és AdBlue kiadó egységét? Konténerkút!
Amennyiben viszont elég a megszokott egyszerű forma, ez a pont döntetlennel zárul.

Összegzés:
Az eddigiekből kiderül, hogy a konténerkút funkcionalitását és védettségét tekintve számos előnnyel rendelkezik, míg medencés társa ár/érték arányával hódíthatja meg a vásárlókat. Reméljük, jelen írásunkkal tudunk segíteni a döntésben. Amennyiben Önnek további kérdései támadnak, felteheti őket a Kapcsolat menüpontban található számok valamelyikén, személyesen irodánkban, vagy akár Facebook-oldalunkon is!

  • Ingyenes

    helyszíni felmérés

    Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

Bezárás
Pályázatok