Önnek is elúszott 138.000 Forintja két hét alatt?

2018 / 10 / 10

2018. szeptember 28-án bruttó 3 forinttal emelkedett a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára, majd ezt még 3, nagyobb mértékű emelés követte, amely a literenkénti ár bruttó 23 forintos drágulását eredményezte.

A brutális mértékű drágulás főleg a betakarítást végző gazdáknak fáj, hiszen az Ő felhasználásuk ebben az időszakban az egyik legnagyobb, így az árbeli ugrás miatt működési költségeik jelentősen nőttek.

Önnek is magas felhasználása van, de még kúton tankol, így érintette a 23 forintos gázolajár-emelkedés?

Példa:

A magyarországi gázolajnagykereskedők bármelyike 6.000 litert biztosan leenged plusz költségek(kiszállítási költség, kezelési költség stb.) nélkül, így a lenti példában ezzel a mennyiséggel, és egy 9.000 literes konténerkúttal számolunk.

Adott Kovács Béla, mezőgazdasági vállalkozó. Béláék éppen a betakarítási munkákat végzik 2018. szeptember 26-án, mikor megcsörren a telefonja, üzemanyagkereskedője szól, a következő pár hétben brutális emelésekkel kell számolni. Bár Bélának még van 2000 liter elhasználatlan gázolaja, az általa vásárolt 9000 literes konténeres gázolajkútban van hely egy szállítmánynak, így berendeli a 6000 literes mennyiséget, 388,6 forintos bruttó literenkénti áron, amelyet másnap ki is szállítanak neki. Béla ezután csak szörnyülködve olvassa az újságokat az áremelkedésekről, de közben örül, mert rengeteg pénzt spórolt.

Nézzük meg, mennyit is!

Tételezzük fel, hogy Béla nem használta fel a gázolajat az áremelkedés kicsúcsosodásáig, hiszen addig elég volt a már meglévő 2000 literes mennyiség. A cikk írásának pillanatában, áremelés után a nagykereskedelmi ár bruttó 411,5 forint, így körülbelül 22,9 forintos drágulással számolhatunk, amelyet az egyszerűség kedvéért 23-ra kerekítettünk.

Így könnyedén kiszámolható a következő:

6000 liter gázolaj * 23 forint emelkedéssel = 138.000 Forint

Béla 138.000 Forintot spórolt nem egészen két hét alatt, amit szabadon elkölthetett fejlesztésre, input-anyagokra vagy akár osztalékként kivéve egy hétvégi vakációra a családdal.

Friss, megtörtént eset: ügyfelem múlt hét hétfőn 19.000 liter gázolajat rendelt és kapott meg a nagyobb emelés előtt, így neki 20 Forintos emelkedéssel számolva (hiszen azóta 3 lépcsőben ennyit drágult a gázolaj) 380.000 Forint maradt a zsebében.

Hogy védheti ki Ön a nagyobb áremelkedéseket?

Egy Derby-Túr-tól vásárolt üzemanyagkúttal Ön már a megvételtől számítva pénzt spórol, hiszen partnereink segítségével felhasználástól függően a kúti árnál literenként 20-30 forinttal olcsóbban tankolhat gázolajat a saját telephelyén, így évente már csak a használattal is akár több millió forintot takaríthat meg. Erre a megtakarításra jön rá a fenti példában taglalt eset.

Az Ön fogyasztása is évente több tízezer liter gázolaj, de még nem rendelkezik saját gázolajkúttal?

A legjobb helyen jár! Kínálatunkban megtalálhatóak konténeres, kármentőmedencés vagy duplafalú műanyag megoldások profi kimérőszerkezettel, minimum 10 év átlyukadás elleni garanciával a hosszútávú biztonság érdekében.

Keressen minket a lenti gombra kattintva, mi pedig egy ingyenes, kötelezettségek nélküli személyes találkozó keretein belül segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

  • Ingyenes

    helyszíni felmérés

    Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

Bezárás
Pályázatok