Január 1-től brutális, literenként 41 forintos jövedéki adó emelés jön

2023 / 11 / 20

A mezőgazdaságban és fuvarozásban kifejezetten nagy figyelmet élveznek a gázolajjal kapcsolatos hírek. Nem véletlen ez, hiszen korántsem mindegy, literenként 500 vagy 800 forintos gázolajjal töltjük meg a gépeket. Néha az árfolyammozgással kapcsolatos bejelentések kedvezőek, mint ahogy a napokban is, de néha lesújtó információkat kapunk.

Utóbbira volt példa 2023 nyarán, mikor kiderült: brutálisan emelkedik a gázolaj jövedéki adója 2024-től. Erre a bejelentésre dobott rá néhány héttel ezelőtt egy lapáttal a MOL, közlésük szerint a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani, ennyivel fizet többet literenként az, aki 2024-ben áll a töltőpisztoly mellé egy hazai benzinkúton.

Gázolajkút
Január 1-től brutális emelés, de saját tartállyal kikerülhető

Rövid ideig megúszható az emelés ha gyorsan lép

Szerencsére rövid ideig még kikerülhető a literenként 41 forintos többletet. Saját gázolajkúttal akár fél évig is 2023-as árakon tankolhat, hiszen az idén lefogadott gázolajra nem vonatkozik az emelés. Tekintve, hogy az alap gázolajok fél évig, a prémiumok pedig akár ennél jóval tovább eltarthatók, megfelelő mennyiség saját tartályban történő betárolása esetén akár nyárig jó árú gázolajjal tankolhatja meg gépeit!

Egy saját telephelyi gázolajkút ezen kívül is rengeteg előnnyel rendelkezik, például jelenleg is felhasználástól függően akár 60 forinttal olcsóbban tölthető meg nagykereskedelmi mennyiségű, azaz legalább 6.000 liternyi gázolajjal, mintha a kúton tankolnál. Egy 300 hektáros gazdaság a fentiek értelmében például majd’ két millió forintot spórol csak az árkülönbségen évente, erre jön még rá a többi tényező. Az ár mellett fontos, hogy egy saját gázolajkút tulajdonosa számára mindig nyitva áll, és helyben van, nem kell a gépeket koptatni és az időt tölteni az utazással sem. 

Konténerkút
Saját gázolajkúttal akár 60 forinttal is kevesebbe kerülhet egy liter gázolaj

Nincs még saját gázolajkút? Segítünk!

Ha még nincs tartálya, kérjen árajánlatot a lenti form kitöltésével vagy a kapcsolat aloldalon, és mi piacvezetőként, 26 év tapasztalatával segítünk a legmegfelelőbb gázolajkút kiválasztásában. 

Hatalmas raktárkészletünkből akár 1-2 napon belül szállítunk év végén is, ráadásul gázolajjal is megtöltjük még bőven az év vége előtt, így a jövedéki adó emelés mellett a kúti ár akár 60 forintos többletköltségét is megspórolhatja literenként.  A közvetlenül Schwechat-ból érkező prémium OMV gázolajat tankolva biztos lehetsz benne, hogy nem csak pénztárcád, de gépeid élettartama érdekében is a legjobb döntést hozta!

Kattintson ide a kapcsolat oldalhoz: KAPCSOLAT OLDAL

Titkos tipp: pénteken jön az elmúlt évek legnagyobb Black Friday akciója, amit már most kihasználhat

Kérjen ajánlatot most, és a spórolás nem áll meg a gázolaj literenkénti áránál. A Derby-Túr az elmúlt évek legnagyobb akcióit hozza el November 24-én, most pénteken. Itt kiemelt szerepet kapnak majd a gázolajkutak, de minden akciónk a készlet erejéig tart majd.

Kérjen ajánlatot most, és a tömeg előtt érvényesítheti Black Friday kedvezményeinket, így amellett, hogy a jövedéki adó kikerülésével akár 100 forinttal olcsóbban tankol majd 2024-ben literenként, még a tartályon is több százezer forintot spórol!

FRISSÍTÉS: Black Friday akciónk elkezdődött, kattintson ide az akciókért: DERBY-TÚR BLACK FRIDAY

Ne habozzon, töltse ki a lenti FORM-ot, és szakértő kollégáink 1-2 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot:

  • Ingyenes

   helyszíni felmérés

   Gázolajkút, Nitrosol tartály vagy AdBlue tartály telepítésén gondolkodik, de teljesen elveszett a különböző felszereltségek és jogi követelmények útvesztőiben? Szakértő kollégáink 25 év tapasztalatával kötelezettségek nélkül segítenek megtalálni az Önnek legjobb megoldást!

  Bezárás
  Pályázatok