BioDisc prémium házi szennyvíztisztító telep

Ajánlatkérés

  BioDisc, a legfejlettebb házi szennyvíztisztító telepünk

  Az 1974 óta gyártott Kingspan BioDisc biológiai szennyvíztisztító telep a legfejlettebb berendezésünk, hiszen szabadalmaztatott RBC (forgótárcsás biológiai kontaktor) technológiájának köszönhetően a BioDisc teljes mértékben zavaró szagok és hangok nélkül működik, miközben üzemeltetési költségei rendkívül alacsonyak.

  Nem a levegőbe beszélünk, hiszen BioDisc-ből jelenleg is több, mint 100.000 darab működik a világban, épp ezért az eddigi tapasztalatok alapján pontosan tudjuk:

  A BioDisc kategóriájában a legalacsonyabb működési költségekkel a legjobb hatásfokkal üzemeltethető.

  A legjobb megoldás ingadozó felhasználásra

  A BioDisc szabadalmaztatott technológiájának köszönhetően az egész paletta legmegfelelőbb terméke nyaralókba, rendezvénytermekbe vagy egyéb olyan épületekbe, ahol ingadozó felhasználással számolhatunk.

  Példa:

  4 fős családhoz látogatóba jön a 6 fős rokonság 2 hétre, ezért az eredetileg kalkulált 600 literhez képest lényegesen több, 1.500 liter szennyvíz keletkezik naponta. A két hét alatt több, mint 12 köbméter szennyvíztöbblet keletkezik. Egy ilyen esetben a piacon kapható egyéb megoldások egy ideig tűrik a szennyvíztöbbletet, majd (még akár aznap) feladják a harcot, és túlfolyás következtében a szennyvizet szűretlenül engedik ki a kifolyón, ezzel tönkretéve a csatlakoztatott rendszereket, vagy élővízbe engedés esetén a környezetet is.

  A BioDisc-nél nem kell ettől féli, hiszen csúcstechnológiájának hála képes lekezelni még az extrém használati ingadozást is, tehát a fenti, szélsőséges példa esetén keletkező többlet sem okoznak problémát, de ugyanúgy nem jelent gondot a hirtelen visszaeső felhasználás sem.

  Kinek, hova ajánljuk?

  A BioDisc házi szennyvíztisztító telepeket kifejezetten ingadozó felhasználáshoz ajánljuk, hiszen csúcstechnológiájának köszönhetően kiválóan kezeli a nem egyenletesen beérkező szennyvizet.

  Hagyományosan ilyen területek például a gyakran népes vendégsereget fogadó lakóépületek, a nyaralók vagy például az egyműszakos kisebb gyárak is.

  Hallja? Ugye hogy nem!

  Az alacsony fordulatszámú motornak köszönhetően a BioDisc minden eddiginél kevesebb, körülbelül 40 dB erősségű hangot bocsájt ki. Ez megegyezik egy átlagos split klíma hangjával, azonban itt a nappali helyett a kert egy eldugott szegletéből jön a hang. Összefoglalva: A BioDisc-et csak akkor hallja, ha meg akarja hallani.

  Hadjárat a szagok ellen

  A mechanikus levegőztetés elhagyásával a BioDisc nemcsak a hangok, de a szagok ellen is hadjáratot indított. Ennek eredményeképpen a felhasználó számára csak akkor érezhető bármi, ha letérdel a lépésálló tető mellé.

  Pofonegyszerű indítás és leállítás

  A BioDisc telepítése földmunkával és csatlakoztatásokkal együtt körülbelül egy napot vesz igénybe, indítása pedig pofonegyszerű: csak kezdje el használni!

  Ha tudja, hogy hetekig egyáltalán nem használnak szennyvizet a háztartásban, nincs más dolga, mint kiszippantani a biomasszát, majd vízzel feltölteni a rendszert.

  Nincs szükség beoltásra vagy utólagos baktériumpótlásra

  A BioDisc lakossági szennyvíztisztító esetében sem az első indításkor, sem a későbbi, gyári ajánlás alapján végzett újraindításokkor nincs szükség beoltásra vagy utólagos baktériumpótlásra. A szükséges mikoorganizmusok maguktól alakulnak ki.

  Hogyan működik

  1. Előülepítő medence: A nyers szennyvíz az előülepítő medencébe folyik, ahol leválasztásra kerülnek a szilárd részek, zsírok és a vegyszerek is. A szilárd részektől mentes víz ezután gravitációsan az első forgótárcsás zónába áramlik.
  2. Első forgó tárcsás zóna: Az érkező szennyvizet a folyamatosan mozgásban lévő tácsákon megtapadó, aerob baktériumokból álló biológiai réteg kezeli. A baktériumok a szennyvíz feletti légbuborékból kapnak oxigént, miközben eltávolítják többek között a megmaradt organikus anyagokat a szennyvízből. Az ilyen módon előkezelt szennyvíz ezután a második forgótácsás zónába érkezik.
  3. Második forgó tárcsás zóna: A forgó tárcsákra tapadt, a szennyvíz mennyiségéhez és összetételéhez igazodó baktériumréteg elvégzi a víz végső tisztítását, majd továbbítja azt az utóülepítőbe.
  4. Utóülepítő: A felesleges baktériumréteg gravitációs úton a másodlagos ülepítő tartályba áramlik, ahol leülepszik, a kezelt, tiszított víz pedig a kifolyón keresztül távozik. Tisztaságának köszönhetően az így kapott víz szikkasztható, növények öntözésére használható, vagy előzetes engedélyeztetés után akár élővízbe is engedhető.

  Bemutató videó(angol)

  Típusok és méretek

  Modell BioDisc BA BioDisc BB BioDisc BC
  Technológia forgó tárcsák forgó tárcsák forgó tárcsák
  Lakók száma 6 12 18
  Áramlás (l/d) 1200 2400 3600
  Átmérő (cm) 200 200 245
  Tartály anyaga GRP GRP GRP
  Max bemenet mélység(cm) 125 125 125
  Névleges motortelj. 50 W 50 W 75 W
  Gravitációs lefolyó IGEN IGEN IGEN
  IPS nyom. lefolyó(opció) IGEN IGEN NEM

  Érdeklik a lehetőségek? Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

  Elveszett a típusok, méretek és kivitelek erdejében? Nem tudja, pont önnél lerakható-e egy szennyvíztisztító? Segítünk! Több, mint 30 év épületgépészeti tapasztalattal rendelkező mérnök kollégánk egy ingyenes helyszíni felmérés keretein belül tájékoztatja a lehetőségekről, majd teljeskörű, akár kulcsrakész kivitelezésről szóló ajánlatot küld.

  Figyelem, a nagy érdeklődésre való tekintettel csak korlátozott számú helyszíni felmérést tudunk elvégezni, ezért kérjen ajánlatot minél hamarabb a +36 20 333 4245-ös telefonszámon, vagy a KAPCSOLAT oldalon található elérhetőségek egyikén!

  Gyakori kérdések és válaszok

  • A szennyvíztisztító telepítése földmunkával együtt körülbelül 1 napot vesz igénybe, amennyiben a teljes folyamatot mi csináljuk.

  • A Kingspan szennyvíztisztító rendszerek telepítés utáni indítása rendkívül egyszerű: csak kezdje el használni, a működéshez szükséges baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül is hamarosan kialakulnak, és 3-4 napon belül a szennyvíztisztító rendeltetésszerűen fog működni.

   • ?
   • Használhatom a szennyvíztisztítót egy olyan nyaralóban, ahol télen nem tartózkodik senki?
   • Válasz megtekintése
  • Természetesen, azonban ilyen esetben fontos a tél előtti leállítás. Amikor tudja, hogy több, mint egy hétig nem használják a rendszert, szippantassa ki belőle a biomasszát, majd töltse fel a rendszert vízzel. A követező szezon elején csak kezdje el rendeltetésszerűen használni, a lebontást végző baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül 3-4 napon belül kialakulnak.

   • ?
   • Hosszú, több hetes nyaralásra megy a család, eddig nem tartózkodik senki az ingatlanban. Mi a teendő?
   • Válasz megtekintése
  • A Kingspan szennyvíztisztítók esetében tapasztalataink szerint 1 hét leállás nem okoz problémát, ennél több idő azonban már igen. Ilyen, egyszer-egyszer előforduló esetben érdemes rokont, barátot vagy a szomszédot megkérni, vagy használja rendeltetésszerűen valamelyik vizesblokkot, vagy csak szimplán öntsön egy pohár cukrot a WC-be, és húzza le. Ez bőven elég a baktériumoknak, hogy egy újabb hétre túléljenek.

   • ?
   • A nagy család jön látogatóba, 6 fő helyett 12-t kell ellátnia a BioDisc-nek. Lesz belőle probléma?
   • Válasz megtekintése
  • A BioDisc a legfejlettebb szennyvíztisztítónk, még többszörös igénybevétellel is akár több hétig problémamentesen tud üzemelni, így nyugodtan tervezheti a rokonlátogatást hosszabbra is. Ha azonban több, mint egy hónapról beszélünk, érdemes megfontolni egy nagyobb berendezés vásárlását.

   • Minőségi termékek

    akár 20 év garanciával

    Totális biztonság, több termék esetén a piac leghosszabb garanciaidejével.

   • Saját szervizhálózat

    az ország egész területén

    Azonnali hibajavítás a piac legnagyobb szervizhálózatával, 5 különböző szervizcsapattal.

   • Ügyfélszolgálat

    0-24 órában elérhető

    Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában várja hívását.

  Hasonló termékek

  Aktuális ajánlatunk

  Bezárás
  Pályázatok