BioFicient ipari szennyvíztisztító telep

Ajánlatkérés

  BioFicient ipari szennyvíztisztító telep

  A Kingspan BioFicient ipari szennyvíztisztító egy megbízható és hatékony megoldás a csatornarendszerrel nem rendelkező, akár 3000 fős üdülőhelyek vagy telephelyek számára. Az innovatív, kettős oxigénes bioreaktorral végzett tisztítási folyamat biztosítja a magas hatásfokot, ráadásul kevésbé érzékeny az ingadozó használatra, azaz a szabálytalan szennyvízbeáramlásra is.

  A BioFicient ipari szennyvíztisztító lebegőágyas technológiával működik, kettős biológiai bioreaktorral. A tartály hat, egymástól független kamrára van osztva, a biológiai részt pedig egy nagy térfogatú primer ülepítő védi, ami különösen ellenállóvá teszi a készüléket a higított formában érkező háztartási vegyszerekkel szemben is.

  Bár ez bonyolultan hangzik a végtermék egyszerű: A BioFicient minimális karbantartási és üzemeltetési költség mellett kiemelkedően környezetbarát, miközben cégeknek akár 1 éven belül megtérül a szippantós autón és a szennyvíz elvezetésének költségén megspórolt összegből. Ezen kívül nincs szükségük beoltásra, utólagos baktériumpótlásra vagy adalékanyagok hozzáadására sem.

  A fentiek mellett ráadásul a “szürke víz”, azaz tiszta, de emberi fogyasztásra nem alkalmas víz felhasználható például takarításra, WC lehúzására vagy a növények öntözésére is.

  Legfőbb előnyök:

  • Minimális üzemeltetési költség: A BioFicient ipari szennyvíztisztító üzemeltetési költsége minimális, csupán a beépített 230V kompresszorral kell számolni, amely pár ezer forint évente.
  • Nincs szükség biopreparátumra vagy utólagos baktériumpótlásra: A rendszer pár nap használat után magától indul, nincs szükség külső baktériumpótlásra vagy beoltásra.
  • Szinte teljesen szagtalan és hangtalan: Egy hagyományos ülepítővel szemben a BioFicient szinte szagtalan, a kompresszor hangját pedig csak annak közvetlen közelében lehet hallani.

  Hogyan működik?

  • 1. és 2. lépés: Előülepítés
   A szennyvíz először a hatékony működés érdekében két kamrás ülepítő tartályba kerül, ahol a szilárd részecskék leülepednek, a zsírok pedig eltávolításra kerülnek. Ezt követően a tisztább víz továbbhalad a biológiai tisztító rendszer első részébe. Az ülepítő tartályt érdemes 1-2 évente kiszippantani.
  • 3-5. Lépés: Biológiai kezelés
   A három kamrából álló biozónában egy speciális biomassza megtisztítja a szerves és vegyi anyagokat. A biomassza aerob mikroorganizmusokból áll, azaz szükségük van levegőre, amelyet a beépített légdiffúzor a lebegőágyakon és a szennyvizen keresztül juttat be. A folyamat végén kapott felesleges biomassza szilárd formában kiöblítésre kerül a másodlagos ülepítő tartályba.
  • 3. Lépés: Végő ülepítés
   A víz tisztításakor természetes melléktermékként megmaradó iszapfelesleg további feldolgozás céljából elkülönítésre kerül. A tisztított víz a kivezető nyíláson keresztül távozik a rendszerből

  BioFicient ipari szennyvíiztisztító

  Kinek, hova ajánljuk?

  A BioFicient ipari szennyvíztisztító telepeket egyenletes felhasználás mellé ajánljuk, például 3 műszakos gyárakhoz, irodákhoz vagy nem szezonális apartmanházakhoz.

  Ha ingadozó felhasználásra keres berendezést, tekintse meg BioDisc kínálatunkat IDE KATTINTVA!

  Évi egyszeri szippantás, baktériumpótlás nélkül:

  A BioFicient modellek a kezdeti indítást leszámítva sosem üresek, mindig marad bennük valamennyi biomassza, ezért nincs szükség akár több százezer forintnyi vegyszerrel való beoltásra, utólagos baktériumpótlásra.

  A rendszer évente-kétévente egyszeri biomassza eltávolításával ugyanúgy üzemel, ahogy előtte.

  Tipusok és méretek:

  A BioFicient ipari modelljei GRP-ből, azaz üvegszállal erősített műanyagból készülnek, amelyek tartóssága páratlan. Épp ezért vonatkozik minden típusra 20 év tartálygarancia a gyártástól számítva.

  BioFicient 17 23 34 38 42 47 55 67 80
  Maximális áramlás (m3/nap) 8 11 15 20 25 30 40 50 60
  Hány főig ajánljuk? 66 91 125 166 208 250 330 415 500
  Teljes hossz (m) 7,4 9,3 7,4 8,1 8,9 9,7 11,2 13,5 15,8
  Űrtartalom (m3) 17 23 34 38 42 47 55 67 80
  Becsült súly(kg) 1200 1450 3000 3200 3400 3800 4200 4700 5400

  A berendezések csatlakoztathatóak egymáshoz, így akár több, mint 3000 fős létesítményeket is ellát.

  Érdeklik a lehetőségek? Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

  Elveszett a típusok, méretek és kivitelek erdejében? Nem tudja, pont önnél lerakható-e egy szennyvíztisztító? Segítünk! Több, mint 30 év épületgépészeti tapasztalattal rendelkező mérnök kollégánk egy ingyenes helyszíni felmérés keretein belül tájékoztatja a lehetőségekről, majd teljeskörű, akár kulcsrakész kivitelezésről szóló ajánlatot küld.

  Figyelem, a nagy érdeklődésre való tekintettel csak korlátozott számú helyszíni felmérést tudunk elvégezni, ezért kérjen ajánlatot minél hamarabb a +36 20 333 4245-ös telefonszámon, vagy a KAPCSOLAT oldalon található elérhetőségek egyikén!

  Gyakori kérdések és válaszok

  • A szennyvíztisztító telepítése földmunkával együtt körülbelül 1 napot vesz igénybe, amennyiben a teljes folyamatot mi csináljuk.

  • A Kingspan szennyvíztisztító rendszerek telepítés utáni indítása rendkívül egyszerű: csak kezdje el használni, a működéshez szükséges baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül is hamarosan kialakulnak, és 3-4 napon belül a szennyvíztisztító rendeltetésszerűen fog működni.

   • ?
   • Használhatom a szennyvíztisztítót egy olyan nyaralóban, ahol télen nem tartózkodik senki?
   • Válasz megtekintése
  • Természetesen, azonban ilyen esetben fontos a tél előtti leállítás. Amikor tudja, hogy több, mint egy hétig nem használják a rendszert, szippantassa ki belőle a biomasszát, majd töltse fel a rendszert vízzel. A követező szezon elején csak kezdje el rendeltetésszerűen használni, a lebontást végző baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül 3-4 napon belül kialakulnak.

   • ?
   • Hosszú, több hetes nyaralásra megy a család, eddig nem tartózkodik senki az ingatlanban. Mi a teendő?
   • Válasz megtekintése
  • A Kingspan szennyvíztisztítók esetében tapasztalataink szerint 1 hét leállás nem okoz problémát, ennél több idő azonban már igen. Ilyen, egyszer-egyszer előforduló esetben érdemes rokont, barátot vagy a szomszédot megkérni, vagy használja rendeltetésszerűen valamelyik vizesblokkot, vagy csak szimplán öntsön egy pohár cukrot a WC-be, és húzza le. Ez bőven elég a baktériumoknak, hogy egy újabb hétre túléljenek.

   • Minőségi termékek

    akár 20 év garanciával

    Totális biztonság, több termék esetén a piac leghosszabb garanciaidejével.

   • Saját szervizhálózat

    az ország egész területén

    Azonnali hibajavítás a piac legnagyobb szervizhálózatával, 5 különböző szervizcsapattal.

   • Ügyfélszolgálat

    0-24 órában elérhető

    Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában várja hívását.

  Hasonló termékek

  Aktuális ajánlatunk

  Bezárás
  Pályázatok