BioFicient házi szennyvíztisztító telep

Ajánlatkérés

  BioFicient házi szennyvíztisztító telep

  A Kingspan BioFicient szennyvíztisztító egy megbízható és hatékony megoldás a csatornarendszerrel nem rendelkező, maximum 30 fős (3,6 köbméter/nap) háztartások vagy telephelyek számára. Az innovatív, kettős oxigénes bioreaktorral végzett tisztítási folyamat biztosítja a magas hatásfokot, ráadásul kevésbé érzékeny az ingadozó használatra, azaz a szabálytalan szennyvízbeáramlásra is.

  A BioFicient házi szennyvíztisztító fluidágyas technológiával működik, kettős biológiai bioreaktorral. A tartály négy, egymástól független kamrára van osztva, a biológiai részt pedig egy nagy térfogatú primer ülepítő védi, ami különösen ellenállóvá teszi a készüléket a háztartási vegyszerekkel szemben is.

  Bár ez bonyolultan hangzik a végtermék egyszerű: A BioFicient minimális karbantartási és üzemeltetési költség mellett kiemelkedően környezetbarát, miközben akár 2 éven belül megtérül a szippantós autón és a szennyvíz elvezetésének költségén megspórolt összegből. Ezen kívül nincs szükségük beoltásra, utólagos baktériumpótlásra vagy adalékanyagok hozzáadására sem.

  A fentiek mellett ráadásul a “szürke víz”, azaz tiszta, de emberi fogyasztásra nem alkalmas víz felhasználható például takarításra, WC lehúzására vagy a növények öntözésére is.

  Legfőbb előnyök:

  • Minimális üzemeltetési költség: A BioFicient házi szennyvíztisztító üzemeltetési költsége minimális, csupán a beépített 230V kompresszorral kell számolni, amely pár ezer forint évente.
  • Nincs szükség biopreparátumra vagy utólagos baktériumpótlásra: A rendszer pár nap használat után magától indul, nincs szükség külső baktériumpótlásra vagy beoltásra.
  • Szagtalan, hangtalan: Egy hagyományos ülepítővel szemben a BioFicient szagtalan, a kompresszor hangját pedig csak annak közvetlen közelében lehet hallani.

  Hogyan működik?

  • 1. Lépés: Előülepítés
   A szennyvíz először egy ülepítő tartályba kerül, ahol a szilárd részecskék leülepednek, a zsírok pedig eltávolításra kerülnek. Ezt követően a tisztább víz továbbhalad a biológiai tisztító rendszer első részébe. Az ülepítő tartályt érdemes 1-2 évente kiszippantani.
  • 2. Lépés: Kétlépcsős biozóna
   Az ágyat borító speciális biomassza megtisztítja a szerves és vegyi anyagokat. A biomassza aerob mikroorganizmusokból áll, azaz szükségük van levegőre, amelyet a beépített 230V-s kompresszor biztosít. A folyamat végén kapott felesleges biomassza szilárd formában kiöblítésre kerül a másodlagos ülepítő tartályba.
  • 3. Lépés: Másodlagos ülepítő
   A tisztított víz továbbhalad a másodlagos ülepítő tartályba, ahol a maradék szennyeződések is megszűrésre kerülnek, és a tartály alján üledéket képeznek. Ezek időközönként visszakerülnek az elsődleges tartályba további tisztítás céljából, a tisztított víz pedig gravitációsan távozik a rendszerből.
  • 4. Lépés: Szivattyúzás (CSAK IPS OPCIÓ ESETÉN)
   A megtisztított folyadék a gravitáció hatására egy további kamrába áramlik, amelyből egy nagy hatásfokú úszószivattyú kiszivattyúzza a folyadékot egy bizonyos szint elérése után.

  Kinek, hova ajánljuk?

  A BioFicient házi szennyvíztisztító telepeket egyenletes felhasználás mellé ajánljuk, például lakóépületekhez.

  Ha ingadozó felhasználásra keres berendezést, tekintse meg BioDisc kínálatunkat IDE KATTINTVA!

  Évi egyszeri szippantás, baktériumpótlás nélkül:

  A BioFicient modellek a kezdeti indítást leszámítva sosem üresek, mindig marad bennük valamennyi biomassza, ezért nincs szükség akár több tízezer forintnyi vegyszerrel való beoltásra, utólagos baktériumpótlásra.

  A rendszer évente-kétévente maximum 1 köbméter biomassza eltávolításával ugyanúgy üzemel, ahogy előtte.

  Tipusok és méretek:

  A BioFicient A és 1 modellek alapjául szolgáló tartály csúcsminőségű polietilénből rotációs öntéssel, egy anyagból készült az idő múlásával folyásra hajlamos hegesztések és illesztések nélkül.

  A nagyobb modellek GRP-ből, azaz üvegszállal erősített műanyagból készülnek, amelyek tartóssága szintén páratlan. Épp ezért vonatkozik mindkét típusra 20 év garancia a gyártástól számítva.

  Modell Technológia Háztartásban élők száma (fő) Szélesség(mm) Hosszúság(mm) Anyag Bemeneti mélység(mm) Kimeneti mélység(mm) Tartálygarancia
  BioFicient A lebegőágyak 4 1320 2000 MDPE 500-1500 600-1600 20 ÉV
  BioFicient 1 lebegőágyak 6 1540 2460 MDPE 500-1500 600-1600 20 ÉV
  BioFicient 2 lebegőágyak 8 1425 3770 GRP 500-1500 620-1620 20 ÉV
  BioFicient 3 lebegőágyak 10 1425 3770 GRP 500-1500 620-1620 20 ÉV
  BioFicient 4 lebegőágyak 15 1920 3230 GRP 500-1500 630-1630 20 ÉV
  BioFicient 5 lebegőágyak 20 1920 4390 GRP 500-1500 630-1630 20 ÉV
  BioFicient 6 lebegőágyak 30 1920 6220 GRP 500-1500 630-1630 20 ÉV

  Videós anyagok

  Hogyan működik?(angol) Telepítési videó(angol)

  Érdeklik a lehetőségek? Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

  Elveszett a típusok, méretek és kivitelek erdejében? Nem tudja, pont önnél lerakható-e egy szennyvíztisztító? Segítünk! Több, mint 30 év épületgépészeti tapasztalattal rendelkező mérnök kollégánk egy ingyenes helyszíni felmérés keretein belül tájékoztatja a lehetőségekről, majd teljeskörű, akár kulcsrakész kivitelezésről szóló ajánlatot küld.

  Figyelem, a nagy érdeklődésre való tekintettel csak korlátozott számú helyszíni felmérést tudunk elvégezni, ezért kérjen ajánlatot minél hamarabb a +36 20 333 4245-ös telefonszámon, vagy a KAPCSOLAT oldalon található elérhetőségek egyikén!

  Gyakori kérdések és válaszok

  • A szennyvíztisztító telepítése földmunkával együtt körülbelül 1 napot vesz igénybe, amennyiben a teljes folyamatot mi csináljuk.

  • A Kingspan szennyvíztisztító rendszerek telepítés utáni indítása rendkívül egyszerű: csak kezdje el használni, a működéshez szükséges baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül is hamarosan kialakulnak, és 3-4 napon belül a szennyvíztisztító rendeltetésszerűen fog működni.

   • ?
   • Használhatom a szennyvíztisztítót egy olyan nyaralóban, ahol télen nem tartózkodik senki?
   • Válasz megtekintése
  • Természetesen, azonban ilyen esetben fontos a tél előtti leállítás. Amikor tudja, hogy több, mint egy hétig nem használják a rendszert, szippantassa ki belőle a biomasszát, majd töltse fel a rendszert vízzel. A követező szezon elején csak kezdje el rendeltetésszerűen használni, a lebontást végző baktériumok beoltás vagy külső baktériumpótlás nélkül 3-4 napon belül kialakulnak.

   • ?
   • Hosszú, több hetes nyaralásra megy a család, eddig nem tartózkodik senki az ingatlanban. Mi a teendő?
   • Válasz megtekintése
  • A Kingspan szennyvíztisztítók esetében tapasztalataink szerint 1 hét leállás nem okoz problémát, ennél több idő azonban már igen. Ilyen, egyszer-egyszer előforduló esetben érdemes rokont, barátot vagy a szomszédot megkérni, vagy használja rendeltetésszerűen valamelyik vizesblokkot, vagy csak szimplán öntsön egy pohár cukrot a WC-be, és húzza le. Ez bőven elég a baktériumoknak, hogy egy újabb hétre túléljenek.

   • ?
   • A nagy család jön látogatóba, 4 fő helyett 10-et kell ellátnia a szennyvíztisztítónak. Lesz belőle probléma?
   • Válasz megtekintése
  • Rövid távon, azaz 2-3 napig egyik szennyvíztisztítóval sem lesz probléma, hosszú távon, például több, mint 1 hétnél azonban már akadhatnak gondok.

   Ha ilyesmi gyakran előfordul, mindenképpen BioFicient, BioDisc vagy BioTec termékeinket javasoljuk, hiszen a BioAir érzékenyebb a felhasználás ingadozására.

   • Minőségi termékek

    akár 20 év garanciával

    Totális biztonság, több termék esetén a piac leghosszabb garanciaidejével.

   • Saját szervizhálózat

    az ország egész területén

    Azonnali hibajavítás a piac legnagyobb szervizhálózatával, 5 különböző szervizcsapattal.

   • Ügyfélszolgálat

    0-24 órában elérhető

    Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában várja hívását.

  Hasonló termékek

  Aktuális ajánlatunk

  Bezárás
  Pályázatok